BILO JE I VRIJEME: Evo kad će reprezentacija zaigrati na Poljudu!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker poručio je kako će nacionalna reprezentacija u aktualnoj godini “sigurno” gostovati na Poljudu. Nije precizirao, ali je najavio.


“Hrvatska reprezentacija sigurno će gostovati u Splitu”, izjavio je Davor Šuker u petak u Livnu na Dalićevoj službenoj promociji knjige “Rusija naših snova”.
Reprezentacija na Poljudu nakon gotovo četiri godine?
Davor Šuker istaknuo je kako je za organizaciju utakmice na Poljudu potrebno “ispuniti dosta faktora”.
“Prepustite to Gradu Splitu, koji je vlasnik stadiona, i Hajduku, koji je ponos i dika na ovim prostorima. Nitko u HNS-u nema ništa protiv da se igra u Splitu, jedva čekamo jer znamo da će stadion biti pun. Ljudi u Dalmaciji vole reprezentaciju, igrači bi željeli igrati. Uvijek sam bio da se igra po cijeloj Hrvatskoj, ali zakoni se moraju ispuniti. Kao i sigurnost svih aktera”, upozorio je za Novu TV.
Slovačka i Mađarska na Poljudskoj ljepotici?
Hrvatska u ožujku starta s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Uvodnu utakmicu kvalifikacijskog ciklusa otvara 21. ožujka s Azerbajdžanom na Maksimiru. Osamdeset dana kasnije, 8. lipnja, u Gradskom vrtu ugostit će Wales.
Pitanje domaćinstva za 10. listopada protiv Mađarske i 16. studenoga protiv Slovačke još je nedefinirano, ali Poljud se – s obzirom na razna obećanja – nameće kao logičan izbor.
Hajduk je tijekom prosinca 2018. godine Hrvatskom nogometnom savezu dostavio kandidaturu za organizaciju kvalifikacijskih utakmica na Poljudu protiv Mađarske i Slovačke.
“Nema dileme da svi želimo u Split i to želimo iskreno. Izbornik Dalić i igrači žele vidjeti svoje navijače u Dalmaciji. Split i Dalmacija zaslužili su da gledaju doprvake svijeta i Luku Modrića. S izbornikom sam već bio u Splitu i započeli smo razgovore. Reprezentacija će doći u Split”, obećao je HNS-ov direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja Marijan Kustić početkom veljače za Index.
Hrvatska je posljednji put gostovala na Poljudu 12. lipnja 2015. godine u srazu europskih kvalifikacija s Italijom. Prije Italije, na Poljudu je 3. lipnja 2011. godine ugostila Gruziju.
Godinama unazad ustaljena je praksa da se većina reprezentativnih domaćih utakmica zakazuje na Maksimiru.
Raspored i satnice svih utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine
ožujka, 20:45 (četvrtak): Hrvatska – Azerbajdžan (Zagreb)
24. ožujka, 18:00 (nedjelja): Mađarska – Hrvatska
lipnja, 15:00 (subota): Hrvatska – Wales (Osijek)
rujna, 20:45 (petak): Slovačka – Hrvatska
9. rujna, 18:00 (ponedjeljak): Azerbajdžan – Hrvatska
listopada, 20:45 (četvrtak): Hrvatska – Mađarska (Split?)
13. listopada, 20:45 (nedjelja): Wales – Hrvatska
16. studenoga, 20:45 (subota): Hrvatska – Slovačka (Split?)
index.hr

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…