fbpx
15.7 C
Zagreb
Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Cijela zemlja bruji o tome: Hoćemo li nakon Uskrsa i Božić dočekati uz propusnice i ograničenje putovanja?

Pročitajte još:

Hoće li se prije blagdana opet uvesti propusnice? ‘A prema ovome sada kako je očito još uvijek ne ide u željenom smjeru tako da je to jedna od mogućnosti’

Uoči Božića nagađa se da bi se ponovno mogle uvesti e-propusnice unutar zemlje s obzirom da su blagdanska putovanja epidemiološki rizična jer je veća mogućnost širenja zaraze. “S tom mjerom se obično ne ide odmah nego se poduzima ako situacija ajmo reći eskalira odnosno ne ide u dobrom smjeru. A prema ovome sada kako je očito još uvijek ne ide u željenom smjeru tako da je to jedna od mogućnosti”, pojasnila je Iva Pem Novosel, epidemiologinja ZZJZ RH, javlja Dnevnik.hr.

Zagrebački stožer će, kaže, prihvatiti svaku odluku Nacionalnog. “Zadatak našeg stožera je da se pridržavamo svih preporuka i da te preporuke provodimo kraj”, izjavila je Olivera Majić, zamjenica načelnika Stožera CZ Zagreb. U istri i na Kvarneru smatraju da bi prije propusnica trebalo postrožiti mjere za svakodnevni društveni život.

“To je jedna mjera kad ćemo mi doći u bezizlaznu situaciju kad će to biti puno gore, a ja se nadam da nećemo, onda će se primjeniti svaka mjera i za zaštitu zdravlja stanovnika i za zaštitu zdravstvenog sustava i svega, međutim mi nismo u toj fazi”, izjavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera CZ Istarske županije.

“Jednostavno virus je prisutan u svim segmentima i društva i zemljopisno je raspoređen jednako tako da neka ograničenja s obzirom na to da postoje nekakva izrazita žarišta i jednom djelu regije ili subregije u odnosu na druge ne bi imalo puno smisla”, uvjeren je  Vladimir Mičović, ravnatelj NZZJZ-a PGŽ.

 E-PROPUSNICE

Ograničenja za ulazak u zemlju

Ograničenja za ulazak u Hrvatsku i dalje su na snazi, tako da je ulazak moguć samo onima s negativnim PCR testom. Dnevnik.hr javlja da je na Rupi promet gotovo nikakav. Prolaze uglavnom teretna vozila i stanovnici koji žive uz granicu.

“Potrebno je imati PCR test, ne stariji od 48 sati ako idemo na dulje razdoblje. Svakako ga trebamo imati ako se vraćamo nazad iz inozemstva, iz ugroženih područja. Izuzeti su pogranični radnici, osobe koje idu na školovanje, osobe koje sudjeluju u prometu uz još nekoliko manjih stavni”, objasnio je Mladen Šćulac, načelnik Stožera Primorsko-goranske županije.

Stranci iz primjerice Italije, Slovenije i Austrije mogu ući u Hrvatsku uz PCR test koji nije stariji od 48 sati. “Ako ga nemaju moraju obaviti testiranje, odnosno samoizolaciju dok ne dobiju rezultate testa”, kazao je Šćulac.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17 °
14 °
77 %
1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
22 °
Sri
15 °
Čet
17 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5143
USD
6,1882
GBP
8,7285
CHF
6,8625

Pročitajte još:

Popularno: