fbpx
7.9 C
Zagreb
Utorak, 13 travnja, 2021

Filipovića potjerali iz škole: Nenajavljen došao u dvorište škole, ravnateljica pozvala policiju!

Pročitajte još:

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u petak je posjetio Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. Ravnateljica te škole Mirela Buchberger Karlo pozvala je policiju jer nije službeno najavio dolazak.

Filipović je prvo rekao da je posjet Glazbenom učilištu Elly Bašić bio najavljen nekoliko dana unaprijed.

“Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje”.

“Ja sam voditelj kampanje, recite mi gdje se vi sada nalazite? Ne nalazite se na prostoru škole. Na javnoj ste površini”, rekao je voditelj kampanje Zvonimir Milas. Novinari su mu rekli da to nije pitanje te objasnili da je problem u tome da su mediji morali proći kroz prostor škole da bi došli do tog javnog prostora

Filipović je tada novinarima rekao da onda trebali sačekati njega i kampanju pa ne bi imali nikakvih nejasnoća.

Milas je potom priznao da je došlo do propusta i da škola ipak nije bila obaviještena. “Napravio sam propust, nisam obavijestio školu da ću ovdje doći”, rekao je. “Evo, je l’ to u redu? Jeste zadovoljni odgovorom?”, pitao je Milas novinare.

U pojašanjavaju zašto se sve ovo dogodilo i zašto škola nije bila obaviještena uključila se i treća osoba iz kampanje, s objašnjenjem da školu nisu kontaktirali ‘jer ne žele ravnatelje javnih ustanova koristiti u predizbornoj kampanji da netko kaže da je ravnateljica u kampanji HDZ-a ili neke druge stranke’.

Ravnateljica: Apeliram na kandidate da ne koriste škole za svoje kampanje

Novinarka N1 televizije razgovarala je i s ravnateljicom Mirelom Buchberger Karlo. Ona kaže da su je suradnici došli obavijestiti da se u dvorištu škole ‘nešto događa’.

“S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima”, poručila je.

Ravnateljica je dodala da je prvo zamolila ekipu da napusti dvorište, no oni to, kaže, nisu učinili. “Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole”, rekla je.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
7.9 ° C
8.3 °
7 °
87 %
8.8kmh
20 %
Uto
7 °
Sri
10 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
5 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5672
USD
6,3534
GBP
8,7326
CHF
6,8894

Pročitajte još:

Popularno: