fbpx
14.8 C
Zagreb
Petak, 14 svibnja, 2021

Ivana Pavić Šimetin: Zatvaranje bi bilo najefikasnije, ali to si ne možemo priuštiti

Pročitajte još:

‘Dok su druga mjesta otvorena, nema smisla zatvarati škole, to nije rješenje. Zemlje koje su krenule na nastavu na daljinu, učinile su to nakon jakih restrikcija’, kaže zamjenica ravnatelja HZJZ-a

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je za N1 da je na najužem kabinetu ministra Radovana Fuchsa dogovoreno da se ostane u učinonicama dok god se može. “Dok su druga mjesta otvorena, nema smisla zatvarati škole, to nije rješenje. Zemlje koje su krenule na nastavu na daljinu, učinile su to nakon jakih restrikcija. Škola mora ostati otvorena dokle god može.”

Na lokalnim zajednicama su opcije o početku nastave, dodala je: “U uputama piše da treba organizirati škole tako da ne dolaze svi učenici istovremeno. Ako škola radi u dvije smjene, ako se pomakne prva, druga završava prekasno.”

O mogućnosti da učenici ove godine krenu ranije na zimske praznike: “To će ministar Fuchs odlučiti. Treba razmišljati o tome, ali važno je zadržati učenike u učionicama što duže. Ima različitih modela. Najvažnije je da dio u učionicama održimo što duže jer je to za njih najbolje.”

Kaže da se javljaju roditelji s različiitim stavovima, neki misle da je bolje ići u školu bez maske dok se drugi žale da se maske ne nose dovoljno. “Najveći dio roditelja ipak samo želi da djeca idu u školu”, naglašava Pavić Šimetin.

O mogućim novim mjerama rekla je: “Kad gledamo ograničenja pojedinih županija, neovisno o nacionalnoj razini, radi se o smanjenju broja ljudi na javnim okupljanjima ili u nekom javnom prostoru, o pojačanom primjenjivanju mjera koje su na snazi, mjere se odnose na domove za starije i nemoćne. To su mjere na županijskim razinama pa se to može očekivati i na nacionalnoj.”

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.8 ° C
15 °
14 °
77 %
3.1kmh
0 %
Pet
19 °
Sub
21 °
Ned
13 °
Pon
13 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5196
USD
6,2093
GBP
8,7308
CHF
6,8733

Pročitajte još:

Popularno: