fbpx
9.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Kaos na početku druge faze cijepljenja: Zagrepčani i prije zore pohrlili na cijepljenje, kolona je par stotina metara

Pročitajte još:

Velike gužve i čekanja u redovima obilježili su početak cijepljenja protiv koronavirusa za građane Zagreba u okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi, kao i onih s kroničnim bolestima. Cijepljenje je započelo u utorak u 9 sati u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja na Ksaverskoj cesti u Zagrebu, no građani su se ondje počeli pojavljivati već oko 6 sati kako bi što prije dobili svoju dozu cjepiva

Današnjim cijepljenjem bit će obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile liječnicima obiteljske medicine u Zagrebu, a koje nisu obuhvaćene s 30 doza cjepiva, koliko je svaka ordinacija zaprimila za ovaj tjedan. Svakog pacijenta određenog za današnje cijepljenje njegov je liječnik u ponedjeljak telefonski obavijestio i pozvao na to cijepljenje.

Iz HZJZ-a su priopćili da zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana naglasak danas nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna. Za takve osobe nužno je organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama, poput domova zdravlja ili kod liječnika obiteljske medicine, a moguće i u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova.

Svakog pacijenta određenog za današnje cijepljenje njegov je liječnik obiteljske medicine 22. veljače telefonski obavijestio i pozvao na ovo cijepljenje.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.1 ° C
10 °
8 °
71 %
3.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
5 °
Sri
11 °
Čet
12 °
Pet
10 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5828
USD
6,3711
GBP
8,7348
CHF
6,8862

Pročitajte još:

Popularno: