fbpx
14.2 C
Zagreb
Srijeda, 12 svibnja, 2021

Odvjetnik Šerić: ‘Filip pada u depresiju. Definitivno’

Pročitajte još:

Odvjetnik je rekao kako ne zna hoće li Filip Zavadlav iznositi svoju obranu te da ovisi o njegovom stanju

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava ne odustaje od tvrdnje da je njegov klijent bio neubrojiv nakon što su psihijatri Aleksandar Heid i Goran Arbanas te psiholog Romel Krajačić, svjedočeći na Županijskom sudu u Splitu, iznijeli mišljenje kako Zavadlav, kada je počinio trostruko ubojstvo nije bio neubrojiv, već bitno smanjeno ubrojiv.

– Usmeno izlaganje vještaka nije, po mojoj procjeni, odgovorilo na sva pitanja koja sam postavio.

Oni su se ogradili da nisu čuli obranu Filipa Zavadlava, ali nakon psihijatara je psiholog rekao da je obavio više sati razgovora s Filipom i saznao činjenice njegova kazivanja o događajima. Međutim, kao da nisu komunicirali psiholog i psihijatri. Također, nisam zadovoljan ni odgovorima o akutnom psihičkom poremećaju.

Oni su uporno govorili da je posttraumatski, a ja sam govorio o simptomima neposredno prije i u vrijeme učina. Dakle, svi simptomi o kojima literatura govori postojali su ne poslije nego i u vrijeme događaja – kaže Šerić, koji će vrlo vjerojatno tražiti dopunu ili novo vještačenje.

Kaže kako je neizvjesno hoće li Filip Zavadlav iznositi svoju obranu.

– Nije to stvar moje odluke, nego procjene njegova stanja u odnosu na trenutačnu situaciju koja bude. Njegovo sadašnje stanje je dobro, može pratiti raspravu. Vještaci su donijeli zaključak ne o njegovoj smanjenoj ubrojivosti, kako je većina medija navela, već o bitno smanjenoj ubrojivosti. Velika je razlika između smanjene ubrojivosti i bitno smanjene ubrojivosti. Osim toga, ima latentnu psihološku insuficijenciju i ne znam što će se dogoditi u trenutku kada bude trebao iznositi obranu na kraju postupka – tvrdi Šerić.

Nastavak suđenja sazvan je 25. i 26. studenoga kada bi trebali završiti svi dokazni postupci.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
14.2 ° C
14.4 °
14 °
88 %
2.6kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
17 °
Pet
19 °
Sub
17 °
Ned
22 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5198
USD
6,2058
GBP
8,7572
CHF
6,8512

Pročitajte još:

Popularno: