fbpx
14.1 C
Zagreb
Subota, 15 svibnja, 2021

Poduzetnik iz Makarske podigao dvije zgrade za svoje radnike

Pročitajte još:

Poduzetnik Pašalić uvjeren je da je ovakav način stambenog zbrinjavanja ispravan jer čovjek ne može sam voditi firmu, a ni živjeti i to je njegova vodilja cijeli život…

Poslodavac Mijo Pašalić i njegova tvrtka ‘Apfel’, u kojoj je zaposleno 120 djelatnika, odlučili su zbrinuti stambeno nezbrinute djelatnike, odnosno one koji nisu imali riješeno stambeno pitanje.

Njegova tvrtka Tonka projekt sagradila je dvije zgrade sa 16 stanova od po 60 metara kvadratnih

Zgrade s po osam stanova se nalaze u ulici Stari velikobrdski put, odmah iznad stanova POS-a, a useljenje 13 od ukupno 16 djelatnika planirano je od kraja ožujka do Uskrsa.

Dvije Pašalićeve zgrade njegovu sestrinsku tvrtku “Tonka projekt” koštale su nešto više od 11 milijuna kuna, dok će djelatnici Apfela kvadrat stana plaćati od 650 do 950 eura na rok od 15 godina, s time da u ugovoru nije navedeno da u tom periodu moraju biti zaposlenici Apfela, piše Jutarnji list.

Zgrade su se gradile godinu dana, a nove stanare će stan s parkirnim ili garažnim mjestom koštati oko 60 tisuća eura.

Kako je kazao Mijo Pašalić, njegova i vodilja njegove obitelji je da nema smisla ako čovjek živi izoliran u ovom svijetu.

‘U Makarskoj je ljudima bez tate i mame gotovo nemoguće riješiti stambeno pitanje. Zemljište za zgrade smo platili 250 eura po kvadratu, i kada gledate ponašanje banaka prema običnim ljudima te cijenu zemljišta i građenja, nas je sve zajedno koštalo po kvadratu između 1400 i 1500 eura’, rekao je Pašalić.

“Prvo smo sve riješili s bankom pa će kamata našim djelatnicima biti 1,99 do 2 posto. Mi smo šest mjeseci obavljali razgovore s dvije banke da bismo se na kraju dogovorili sa Zagrebačkom bankom, koja je ispala jako korektna, ali se ispostavilo da je sedam do osam ljudi od njih 13 imalo dugove prema jednoj ili više banaka pa je “Apfel” i tu pomogao.

Jednostavno smo shvatili da jedna naša kolegica, koja je podstanar i ima dvoje djece, nikada neće riješiti stambeno pitanje, kao ni druga radnica, samohrana majka koja je podstanar 11 godina”, ističe Pašalić, dodavši da se za stanove javilo 26 djelatnika “Apfela” i kroz tri kruga razgovora zaključilo se tko je tih 13 obitelji koje će biti stambeno zbrinute u zgradama tvrtke.

Bez obzira na to što je “Apfel” lani imao pad prometa od 40 posto, Pašalić nije odustao od gradnje zgrada, koja je započela taman na početku pandemije koronavirusa.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.1 ° C
15 °
13 °
72 %
1.5kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
16 °
Pon
12 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5153
USD
6,1892
GBP
8,7255
CHF
6,8602

Pročitajte još:

Popularno: