fbpx
9.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Tvornica čokolade Zvečevo prestaje s proizvodnjom određenim proizvoda: Slijede otpuštanja radnika…

Pročitajte još:

Kako bi održali i nastavili stabilno poslovanje požeška tvornica čokolade Zvečevo više neće proizvoditi određene proizvode, a osim toga će i otpustiti određeni broj radnika
Tvornica čokolade Zvečevo iz Požege gasi dio svoje proizvodnje, tako da više neće proizvoditi određene proizvode. Osim toga određen broj zaposlenika ostat će bez radnog mjesta.

U priopćenju Uprave Zvečeva za Glas Slavonije objašnjeno je kako su zbog negativnih trendova na tržištu u 2019. godini, kao i projekcije za 2020. godinu, koji značajno utječu na profitabilnost svih proizvoda iz njihovog proizvodnog asortimana, nakon višemjesečne analize svih proizvodnih i poslovnih procesa unutar Društva, prisiljeni prestati proizvoditi određene proizvode, reorganizirati proizvodne procese na svim proizvodnim linijama, optimizirati radne procese u neproizvodnim sektorima.

Tvrde da sve to rade s ciljem kako bi održali i nastavili stabilno poslovanje, te kako bi dugoročno zadržali snažnu poziciju proizvoda i robnih marki na tržištu.

Tko će ostati bez posla?

Jedna od mjera je i smanjenje broja zaposlenika u sektoru proizvodnje, kao i jednog dijela zaposlenika iz neproizvodnih sektora zbog optimiziranja i spajanja radnih procesa.

“Prilikom odlučivanja o prijedlogu Odluke za otkaz Ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga imali smo u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja, te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni imenovanima, odnosno da ‘Zvečevo‘ prehrambena industrija d.d. Požega nema mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima. Svi zaposlenici će ostvariti prava koja im pripadaju, zbog poslovno uvjetovanog otkaza, sukladno važećem Zakonu o radu i Pravilniku o radu Poslodavca”, navodi se u odgovoru novinaru Glasa Slavonije kojeg je zanimalo je li istina da će oko stotinu zaposlenika ostati bez radnog mjesta u tvornici.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.1 ° C
10 °
8 °
71 %
3.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
5 °
Sri
11 °
Čet
12 °
Pet
10 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5743
USD
6,3711
GBP
8,7222
CHF
6,8823

Pročitajte još:

Popularno: