in

OVO ĆE BITI LUDNICA: Procurili termini utakmica SP-a u Kataru 2022!

Katar je domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Javnost je bila šokirana kada je tadašnji FIFA-in predsjednik Sepp Blatter prije osam godina objavio da je ta zemlja u utrci za domaćinstvo pobijedila SAD, Južnu Koreju, Japan i Australiju.


Katar ima samo 2,6 milijuna stanovnika i zemlja je bez ikakve nogometne tradicije. Nikad nije nastupio na SP-u, a morao je platiti silne milijarde da napokon zaigra na svjetskoj smotri. Država je morala izgraditi potpuno novu nogometnu infrastrukturu, a pretpostavlja se da će cjelokupni trošak priprema za Svjetsko prvenstvo dosegnuti 200 milijardi dolara.
FIFA-u već godinama optužuju zbog mita, korupcije i prevara u procesu odabira domaćina svjetskog prvenstva. U FIFA-inu odboru danas sjedi malo članova koji su ondje sjedili prije osam godina – mnogi od njih su u zatvoru ili čekaju suđenje.
Svijet također ne gleda blagonaklono prema Mundijalu u toj zemlji i zbog ozbiljnih optužbi za gruba kršenja prava stranih radnika koji obavljaju poslove vezane za SP.
Do početka SP-a ostale su četiri godine, a pripreme su u punom jeku. Izgleda da su poznati i termini odigravanja utakmica. Prema informacijama koje su procurile, nogomet će se u Kataru igrati cijeli dan. Od jutra do mraka. Prva utakmica igrat će se u 11 sati, potom u 14, 16 i 20 sati pa našem vremenu. I to prvi put u povijesti u zimskim terminima – u studenome i prosincu.
“Vjerujem da će ovo biti spektakularno Svjetsko prvenstvo. Igrači će biti u formi i bit će dosta odmorniji, a turnir neće trajati cijelu vječnost, nego samo 28 dana. Lige će početi tri tjedna kasnije i na pauzu će se ići u studenome”, rekao je potpredsjednik FIFA-e Jim Boyce.


(nogometne-vijesti.hr)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vraća se Dora! Koga Hrvatska treba poslati na Eurosong? Predložite nam svog favorita

‘Bomba’ iz Beograda! Otkrio otkud su ‘stvarno’ porijeklom Hrvati i Srbi: ‘Pa sad je sve jasno…’