in

RADIKALNA ODLUKA AUTOGIGANTA: Ubijaju dizelaše i benzince, proizvodit će samo električne automobile

Iako se to neće dogoditi preko noći, Volkswagen će ipak prestati proizvoditi benzince i dizelaše


Njemački proizvođač automobila Volkswagen proizvest će zadnju generaciju vozila koja koriste tehnologiju motora s unutarnjim sagorijevanjem u 2026. godini, objavio je poslovni direktor Michael Jost.
“Naši kolege rade na zadnjoj seriji vozila koja nisu CO2 neutralna. Polako svodimo korištenje motora s unutarnjim sagorijevanjem na apsolutni minumum”, rekao je Jost.
Radi se o radikalnom potezu najprodavanijeg europskog brenda automobila, ali iz tvrtke kažu kako su odlučni napraviti korak u borbi protiv globalnog zatopljenja. No, to ne znači da će se u potpunosti, preko noći, odreći motora s unutarnjim sagorijevanjem.
Iskupljenje ili profit?
“VW će nastaviti s modifikacijama tradicionalnih motora i nakon što bude sljedećeg desetljeća predstavljena nova generacija automobila. Nakon 2050. i dalje će biti benzinaca i dizelaša u dijelovima svijeta u kojima infrastruktura za punjenje električnih vozila neće biti dovoljno dobra”, rekao je Jost.
Iako se ova odluka možda na prvi pogled čini iznenađujućom, ona je itekako očekivana. Osim što se VW pokušava iskupiti za svoj dio grijeha koji su doveli do globalnog zatopljenja, u tvrtki dobro znaju što se događa na, primjerice, kineskom tržištu gdje su također najprodavanija europska marka. Tamo se svi prebacuju na električne automobile i VW zna da upravo u tome leži budućnost industrije, a samim time i njihove kompanije.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Pogledajte kako je izgledao Modrićev dan za pamćenje, ali i povratak u Madrid

KOMPLEKSI SU ČUDO: Evo kako Srbi danas ljubomorno provociraju Modrića i njegovu Zlatnu loptu!