Strašna tragedija, hrvatski bračni par pregazio vlak: ‘Došao je po suprugu, poginuli su oboje…’

Vlak koji je usmrtio bračni par nije bio u redovitoj liniji, nego tek vozi u izvanrednim prilikama


Bračni par koji je jučer navečer poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu su 71-godišnji Hrvati Anđelko i 67-godišnja Manda Dugonjić, potvrdili su predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić i član uprave Josip Mičić, piše Fenix-magazin.de.
Tragedija
Manda Dugonjić došla je s vlaka i po nju je došao suprug. Unatoč zabrani, prema policijskom priopćenju htjeli su prijeći prugu kako bi skratili put do stana. Međutim, u trenutku dok su prelazili prugu, naišao je vlak i udario u njih.
Strojovođa je reagirao brzo, ali nije uspio dovoljno usporiti vlak niti ga zaustaviti. U vlaku se nalazilo oko 200 putnika, nitko nije ozlijeđen.
‘Svi smo jako potreseni’
Mičić kaže da je bračni par Dugonjić podrijetlom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Dugonjić je bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen, te je dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.
“Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je koliko znam podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut”, kaže Šolić.

Htjeli su skratiti put
“Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli”, dodaje Šolić, piše Fenix-magazin.de.

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…