in

UPRAVO OBJAVLJENO: Luka Modrić ima najbolju sezonu u povijesti modernog nogometa

Hrvatski čarobnjak odradio je dosad nezapamćenu sezonu za nogometaša Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić fantastičnu nogometnu godinu zaokružio je osvajanjem najveće individualne nagrade. U izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je ‘Zlatnu loptu’ koja se dodjeljuje nogometašu godine.
Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova). Ova njegova godina posebna je po tome što je to bilo već četvrto veliko priznanje za njega. Dobio je nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA), te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).
Analiza otkriva Nogometni analitičari s portala Tribina.hr na svom su Youtube kanalu objavili video u kojem su analizirali koliko je povijestan ovaj Modrićev uspjeh i došli do pomalo iznenađujućeg zaključka. Naime, kada se sve zbroji i oduzme, dolazi se do zaključka da nitko nikad u povijesti nogometa nije imao ovako uspješnu individualnu sezonu. Naravno, kako u videu i napominju Ivan Ivković i Josip Korda, analitičari s portala Tribina.hr, tu tvrdnju treba uzeti s dozom rezereve jer u jednadžbu ne ulaze Pele, Maradona i slični nogometaši koji nisu nastupali u eri modernog nogometa jer u njihovo vrijeme takvih nagrada nije ni bilo. Da ih je bilo, gotovo sigurno bi ih uzeli sve. Cijelu analizu možete pogledati u videu ispod teksta.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Drama u Vukovaru, policija na nogama! Srbin: ‘Vukovar će biti grad bez ljudi, a Hrvatska bez Srba’

Ljubavna drama na cesti za Beograd: Severina ostavila muža?! Okrenula auto i vratila se u Zagreb