fbpx
2.5 C
Zagreb
Subota, 6 ožujka, 2021

Stiže velika promjena za oko pola milijuna građana Hrvatske, doznajte što se sve mijenja

Pročitajte još:

Ivana Knoll u štiklama plesala na šipci: ‘Bitan je taj seksi hod’

Najpoznatija hrvatska navijačica Ivana Knoll u showu 'Petkomanija' pokazala je još jedan svoj talent - ples na šipci u...

Zagreb: Uhićena sanitarna inspektorica, jela i pila po zatvorenim restoranima u Zagrebu

Navodno je vlasnicima lokala davala i savjete da na objekte stave oznaku 'Radovi u tijeku' i u slučaju dolaska...

Opet poskupjelo gorivo! Pogledajte sve cijene, vozačima se ovo neće svidjeti

Ova vijest nije baš najbolje sjela vozačima automobila. Najavljeno je novo poskupljenje goriva u Hrvatskoj od utorka, javlja portal Cijene goriva. Nove...

Promjena će utjecati samo na one koji TV signal primaju preko antene, što je otprilike 50 posto građana

Od 27. listopada počinje prelazak televizijskog signala na onaj visoke rezolucije, a do 12. studenoga, novim signalom bit će pokrivena cijela Hrvatska. Prva će se prebaciti Slavonija i Baranja, a zadnja na redu je dubrovačka regija. Na stranicama ‘Odašiljači i veze’ detaljno je prikazano kada koja regija prelazi na famozni DVB-T2 standard te koje područje pojedina regija obuhvaća.

Iz Hakoma objašnjavaju što to znači za one koji televiziju prate putem zemaljske antene.

To znači da će od tog datuma pa nadalje morati koristiti nove prijamnike, odnosno provjeriti na svojim prijemnicima podržavaju li novi DVB-T2 standard ili ako ne podržavaju, dokupiti određeni uređaj ili promijeniti sam aparat kako bi mogli i dalje preko zemaljske antene pratiti sve programe koji su u Republici Hrvatskoj, objasnio je Andro Marčev.

Drugim riječima, ako na vašem prijamniku ne piše oznaka DVB-T2, a gledate programe putem zemaljske antene – trebat ćete kupiti ili novi prijamnik ili novi televizor. Cijena novih prijamnika je od 150 do 200 kuna. Osim potencijalnih novih troškova, novi signal donijet će bolju pokrivenost i dostupnost takozvanih HD programa, odnosno bolju kvalitetu televizijske slike.

Prelaskom na novi signal gledatelji koji primaju i gledaju Novu TV putem zemaljskih antena konačno će moći vidjeti Novu TV u HD kvaliteti slike. Nova TV proizvodi sav svoj sadržaj već više od 10 godina u HD-u i to će se posebno vidjeti kod emisija koje su vrlo dinamične kao što su prijenosi utakmica i Tvoje lice zvuči poznato, tvrdi direktor tehnike Nove TV Srećko Husnjak.

Svi oni čiji televizori imaju oznaku DVB-T2 neće morati raditi nikakve izmjene. Promjena se ne odnosi ni na one koji gledaju programe preko interneta, kabela ili satelita.

Oko pedeset posto hrvatskih građana neće osjetiti promjenu jer prate televizijske programe preko drugih platformi. Onome tko ima antenu, kućnu ili na krovu zgrade ili kuće, njemu se jedino mijenja, zaključio je Marčev.

Prelazak će se odvijati postupno, po županijama. Prve su Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, dio Brodsko-posavske i dio Dubrovačko-neretvanske županije. Počet će 27. listopada i trajat će do 12. studenog.

Pročitajte najnovije vijesti iz kategorije – Vijesti

Najnovije vijesti:

Hoće li nas nakon korone onda lupiti i inflacija?

Već uoči pandemije su se proricali crni dani: slom gospodarstva, besparica i recesija. Zapravo smo prošli dobro – cinici...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
2.5 ° C
5 °
-1.7 °
45 %
4.6kmh
20 %
Sub
6 °
Ned
9 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sri
11 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5735
USD
6,3557
GBP
8,7963
CHF
6,8270

Pročitajte još:

Popularno: