fbpx
4.1 C
Zagreb
Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Vlasnica pilane u Glini: Imamo 15 radnika, plaće su do 7000 kn, ali nemamo koga zaposliti

Pročitajte još:

Bez javnog natječaja: Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna

Kiddo je u engleskom jeziku naziv iz milja za dječaka ili dijete. Ali u Petrinji je tvrtka KI i...

Kućni testovi na koronu kreću u prodaju i u trgovinama: Prodavat će se u Lidlu i DM-u, a poznata je i cijena

Njemačka: Radi se o antigenskom testu, što znači da na površini koronavirusa otkriva protein, dok primjerice PCR test traži...

OPSADNO STANJE U SREDIŠTU ZAGREBA: ‘Imam bombe’; U istom ulazu živi i Kolinda

U zgradu su ušle dvije antiterorističke jedinice, teško su naoružani. Stigli su sa psima. Na terenu je najmanje 10...

‘Bojim se za mlade ljude. Koliko imam spoznaje, puno ih je otišlo, a otići će ih još više. Radili smo kad je bila i prošla obnova, međutim nismo bili obuhvaćeni i nismo ništa radili za obnovu’, rekla je vlasnica pilane u Glini

Kako pomoći poduzetnicima u ovoj pandemiji koronavirusa, a posebice onima koji su i pogođeni potresom? Postavlja se i pitanje kako sačuvati radna mjesta, a mnogi se susreću s problemima.

Marica Šantek je rekla kako njena kuća nije za stanovanje. Dobila je žutu naljepnicu u Glini, ali srećom, kako kaže, sredili su si stan u pilani u kojoj zapošljavaju 15 ljudi. – Unatoč solidnim plaćama nemamo koga zaposliti, kazala je Šantek i dodala kako su to plaće od 5.500 do 7.500 kuna.

Naglasila kako većina njihove proizvodnje ide u izvoz te je naglasila kako su počeli raditi od ponedjeljka zato što im je 50 posto radnika ostalo bez „krova nad glavom” te su im pokušali pomoći da svi imaju kućice i kontejnere. Ministar Aladrović je u emisiji rekao da je veliko pitanje kako će ovaj segment utjecati na migracije i na radnu snagu. – Ono na što se moramo orijentirati u obnovi su lokalni resursi. Ovo područje koje je pogođeno potresom je izrazito bogato drvnom masom i zato je drvna industrija u ovom području veoma jaka, rekao je ministar.

Aladrović se osvrnuo i na nezaposleni dio radno sposobnih ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji. Smatra da ih se mora angažirati u ekonomiji, u poduzećima i tvrtkama koje djeluju na tom području. – Jedan dio možemo angažirati kao pomoć jedinicama lokalne samouprave u javnim radovima kako bi oni sudjelovali u dodatnoj izgradnji i pomoći pri izgradnji infrastrukture na tim područjima. Dakle, nisu javni radovi namijenjeni iz konteksta New Deala, kako je to bilo u Americi da budu sam pokretač, ali da budu jedna od ekonomskih mjera kako bi zaposlili one teško zapošljive i dugotrajno nezaposlene, a kako bi oni gradili i reaktivirali taj prostor taj prostor koji je oštećen.

To definitivno da, rekao je i dodao kako je o tome razgovarano s lokalnim čelnicima, a oni su iskazali potrebu za tim. – Rezultati moraju biti ispred cijele priče. Djela moraju biti ispred cijele priče pa se tako gradi jedno povjerenje, tako se gradi sve. Nažalost, mi 30 godina sanjamo bolju Hrvatsku.

Mi 30 godina sanjamo transparentnu Hrvatsku. Mi 30 godina sanjamo poštenu Hrvatsku. 30 godina sanjamo Hrvatsku koja će postati Švicarska i nikako da se to dogodi. Na koncu konca, UGP je nastao kao takav glas poduzetnika kojima je dosadilo stajati sa strane, gledati da se stvari događaju. A da se nas poduzetnike praktički ništa ne pita, rekao je Hrvoje Bujas.

Najnovije vijesti:

Hrvatska podržava uvođenje covid-putovnice samo u ovom slučaju: Ali, imaju jedan uvjet

Komisija se zalaže za to da certifikat ne bude isključivo dokaz da su putnici cijepljeni već da on na...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.1 ° C
6.1 °
2 °
56 %
1kmh
0 %
Ned
8 °
Pon
10 °
Uto
10 °
Sri
12 °
Čet
14 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5735
USD
6,3557
GBP
8,7963
CHF
6,8270

Pročitajte još:

Popularno: