in

Vraća se Dora! Koga Hrvatska treba poslati na Eurosong? Predložite nam svog favorita

Dora svoj povratak duguje suradnji HRT-a i Grada Opatije, a festivalska večer održat će se u sportskoj dvorani Marino Cvetković


Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, prvi put nakon osam godina, bit će se 16. veljače iduće godine u Opatiji kada će se i u izravnom prijenosu HTV-a održati središnja festivalska večer, najavljeno je u utorak s Hrvatske radiotelevizije (HRT). Povratak Dore, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, rezultat je suradnje HRT-a i Grada Opatije, koji su u utorak potpisali sporazum o suradnji, a središnja večer održat će se u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji.

Dugogodišnja tradicija
Glavni ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić, izrazio je zadovoljstvo povratkom ovog velikog natjecanja, kao i suradnjom s Opatijom, tradicionalnom prijestolnicom Dore i hrvatske glazbe. “Posebna mi je čast najaviti da HRT svoj projekt Dora vraća u Opatiju. Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji, pa bih želio podsjetiti kako je 1992. tamo prvi put bio i organiziran festival na kojem je izabrana hrvatska pjesma za pjesmu Eurovizije. Proteklih godina bila je pauza, a sada će HRT i Grad Opatija zajednički vratiti ovaj projekt tamo gdje i pripada”, rekao je Bačić. Na taj će način, dodao je, publika i stručni žiri, odnosno najšira javnost, putem televotinga odabirati pjesmu koja će zastupati Hrvatsku na Eurosongu. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je zajedničke napore Hotela Millenium, Grada Opatije, ustanove Festival Opatija, gradske tvrtke Opatija 21 i HRT-a, koji su surađivali kako bi se Dora vratila u Opatiju. “Nadam se da je ovo početak i kako Dora neće tako brzo otići iz Opatije“, rekao je Dujmić.

Natječaj otvoren do 10. siječnja
Kako je najavljeno, tijekom dva dana koja će prethoditi Dori, u Opatiji će biti održani i koncerti Simfonijskog orkestra, 14. veljače te dan kasnije koncert Jazz orkestra HRT-a. Na konferenciji za tisak u povodu povratka Dore bili su i raniji predstavnici Hrvatske na Eurosongu – Tony Cetinski, Jacques Houdek, Feminem, Kraljevi ulice i Franka Batelić, ali i Rajko Dujmić, jedini hrvatski skladatelj čija je pjesma, Rock me, Baby, pobijedila na Eurosongu u izvedbi grupe Riva i dovela Eurosong u Zagreb, kao i Ivica Propadalo, čija je skulptura izabrana za službenu statuu Dore. Natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019. otvoren je do 10. siječnja 2019. nakon čega će ocjenjivački sud odabrati 16 originalnih te dvije rezervne pjesme, koje će se 16. veljače u Opatiji natjecati za prestižnu titulu Dore 2019.

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 4

Upvotes: 3

Upvotes percentage: 75.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 25.000000%

‘Smaknuli su Luku dok je šetao puteljkom’: Ova užasna tajna Modriću je promijenila život zauvijek

OVO ĆE BITI LUDNICA: Procurili termini utakmica SP-a u Kataru 2022!