fbpx
18.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 10 svibnja, 2021

Način na koji te ljubi otkriva da li te on stvarno voli

Pročitajte još:

Da li znate da postoji više od 100 vrsta poljubaca, a da svaki izražava sopstvena osećanja? Razlog tome je što usne mogu otkriti mnogo o karakteru osoba i njihovom ponašanju u vezi. Sve ovo je objašnjeno u knjizi “Nauka ljubljenja” autorke Šeril Kiršenbaum. Mi smo izdvojili 18 najpopularnijih poljubaca na svetu i otkrivamo vam njihovo značenje. Kako se vi ljubite sa partnerom?

1. Francuski poljubac

Francuski poljubac
Francuski poljubac je jedan od najpopularnijih poljubaca jer je najstrastveniji. Nije tajna da je ovaj poljubac povezan sa ljubavnom vezom koja je na vrhuncu strasti – partneri ne mogu da se nauživaju jedno drugog. Stručnjaci kažu da je francuski poljubac vid umetnosti u kojoj bi svi trebalo da postanu majstori.

2. Poljubac na blic

Poljubac na blic
Suprotno od francuskog poljupca, ovaj poljubav je prikladan kada se sretnete u javnosti. Vaše zatvorene usne jedva dodiruju partnerove usne. Uobičajen je među ljudima koji se dugo poznaju.

3. Poljubac u obraz

Poljubac u obraz
Blag poljubac u obraz obično označava pozdrav. U nekim zemljama, zamenjuje rukovanje. Ako je poljubac prilično dug, može voditi strastvenijim poljupcima u budućnosti. Najčešće, ovim poljupcem, osoba podseća partnera na njihovu ljubav.

4. Slanje poljupca

Slanje poljupca
Ko kaže da se poljubac odnosi samo na fizički kontakt? Slanje poljupca je demonstracija vaše posvećenosti i način komunikacije sa partnerom koji je udaljen. Može biti i signal flertovanja.

5. “Katanac” poljubac

"Katanac" poljubac
To je poljubac u kome partneri žele da se odvoje, ali njihove usne ne mogu da se zasite jedno drugog. Isto se osećate kako i izgleda: nemate mnogo vremena, u žurbi ste, ali i dalje želite da uživate u partnerovom prisustvu.

6. Anđeoski poljubac

Anđeoski poljubac
To je poljubac u kome jedan od partnera ljubi voljenu osobu u očne kapke dok se odmaraju. To je jedan od najnežnijih načina d apkažete vaša osećanja i brigu. Štaviše, on znači da partneri verujujedno drugom.

7. Poljubac u nos

Poljubac u nos
Nežan poljubac ili blagi ugriz nosa jeste zanimljiv način da privučete pažnju partnera koji će mu uvek izmamiti osmeh. Osim toga, ovo je i dobar način da se izvinite bez reči i zaboravite na povređena osećanja.

8. Poljubac u čelu

Poljubac u čelu
Ovaj poljubac se naziva i “majčinski poljubac” jer pokazuje brigu i posvećenost.

9. Poljubac u uvo

Poljubac u uvo
Uvo je jedno od najosetljivijih delova tela. Ovakvi poljupci mogu biti golicljivi nekim ljudima. Zato se ovaj poljubac koristi da nasmeje i razvedri osobu.

10. Poljubac u ušnu školjku

Poljubac u ušnu školjku
Ovaj poljubac ima intimnu konotaciju jer je uvo erogena zona većini ljudi. Ovaj poljubac je jedan od najromantičnijih i često uvod u strastvenije akcije.

11. Poljubac u ruku

Poljubac u ruku
Ovo je jedan od najstarijih poljubaca koji pokazuje poštovanje i divljenje. Prema staroj tradiciji, samo u slučaju da je muškarac stariji od žene može da dopusti sebi da dotakne njenu ruku svojim usnama. U ostalim slučajevima, muškarac koji želi da poljubi ženu u ruku mora da klekne na koleno. Poljubac može biti praćen i komplimentom. Poljubac u ruku je znak viteštva koje se retko može danas naći. To je prava šteta, jer ovakvi poljupci ostavljaju jak utisak na ženu, kao i žene u blizini.

12. Poljubac u vrat

Poljubac u vrat
Prednji i bočni delovi vrata su zaista osetljivi. Zato parovi koji su u bliskoj i intimnoj vezi vole ove poljupce. Ponekad je takav poljubac samo uvod.

13. Vampirski poljubac ili šljiva

Vampirski poljubac ili šljiva
Šljiva je crveni trag ili mala modrica. Ona je podsetnik ne samo osobi već i ljudima oko nje. Inače, trag ruža koje žene ostavljaju može da se tretira kao isti signal: ova osoba je u vezi.

14. Poljubac jednom usnom

Poljubac jednom usnom
Ovo je tip poljupca kada osoba koristi samo jednu usnu (gornju ili donju). Ovako se ljube srećne osobe koje su zaljubljene i imaju zajedničke planove za budućnost.

15. Eskimski poljubac

Eskimski poljubac
Ovo nije pravi poljubac već način izražavanja ljubavi. U eskimskom poljupcu, partneri trljaju noseve napred-nazad. Veruje se da je ovaj poljubac nastao među ljudima koji žive u hladnim klimatskim područjima. Oni su trljali noseve kako im se usne ne bi smrzle. U nekim afričkim zemljama, ovaj gest je alternativa rukovanju.

16. Ugriz donje usne

Ugriz donje usne
Ovo je jedan od oblika francuskog poljupca u kome partner nežno grize usnu onog drugog. Ovakav poljubac govori o izbirljivom karakteru i strasti koja tinja iznutra i može svakog časa da izbije.

17. Vakuum poljubac

Vakuum poljubac
U knjizi postoji savet koji se odnosi na ovaj poljubac: “Kada vam se usne umore, “opustite” vaš poljubac. Ne odvajajte naglo usne od partnerovih jer to može izazvati glasan prasak.” Ovo je snažan poljubac za koji je potrebno mnogo truda i koji vas ostavlja prijatno umornim.

18. Telesni kontakt

Telesni kontakt
Ovo je jedan od najčešćih i da tako kažemo, uravnotežen način ljubljenja. Prilično snažan i strastven, može se koristiti za pozdrav ili oproštaj. Ako se ovako poljubite u javnosti, ljudi se neće postideti. Važno je da su vam tela blizu jedno drugom. Inače, partneri koji se dugo zabavljaju i dobro razumeju jedno drugo, preferiraju ovakve poljupce.

Najnovije vijesti:

Navijači su primijetili čudan detalj! Francuzi: Gol su nam opravdano poništili!

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.1 ° C
18.9 °
17 °
63 %
4kmh
0 %
Pon
26 °
Uto
26 °
Sri
17 °
Čet
12 °
Pet
17 °

Tečajna lista:

HRK - Croatian Kuna
EUR
7,5356
USD
6,1973
GBP
8,7137
CHF
6,8856

Pročitajte još:

Popularno: